API tips voor beginners - tip 2

We hebben onlangs nog een topic geschreven met API tips voor beginners. Dit is een mooie start als je een API koppeling wilt maken.

Om de juiste gegeven op te kunnen halen moet je wat kennis hebben van de API structuur. Vandaar een paar vervolg API tips:

Bij het ophalen van relatiegegevens is het belangrijk om te weten dat een relatie in PerfectView bestaat uit een Relation en een Relationship. Als we het bijvoorbeeld hebben over het relatietype klant, dan is een klant een organisatie binnen PerfectView. Onze API structuur is zo gemaakt dat een organisatie bestaat uit de Relation en een Relationship. Dit geldt ook voor een persoon.

Door er een relatiekaart uit PerfectView even bij te pakken kan je eenvoudig het verschil zien tussen een Relation en een Relationship. Op een relatiekaart van bijvoorbeeld een klant zie je allemaal verschillende tabbladen waarmee je het verschil ziet tussen een Relationship of Relation. Het tabblad Klant bevat de velden van de Relationship. De overige tabbladen bevatten de velden van de relation. Ditzelfde geldt voor de overige relatietypen, zoals zakelijk partner, donateur, contactpersoon, particuliere klant etc. Zo weet je precies welke calls in de API je moet gebruiken.

image