[Crowdfunding Consultant] Even voorstellen Martin van Alem

Kan je iets vertellen over wat voor werk je doet?
Momenteel werk ik voor Geldvoorelkaar.nl het eerste en grootste Crowdfunding platform van Nederland. Wij verbinden onze ruim 12.000 investeerders met ondernemers die een kredietbehoefte hebben. Ik werk aan de strategie, innovatie en marketing van het platform. De focus en interesse ligt bij marketing en gebruik hiervoor mijn kennis van CRM en marketing automation. Wij hebben met ons platform te maken met veel partijen, zoals investeerders, MKB-ondernemers en zakenpartners zoals accountants en MKB-adviseurs en financieringsspecialisten.

Wanneer ben je voor het eerst met CRM in aanraking gekomen en hoe was die ervaring?
Ik ben in 1986 in aanraking gekomen met een echt CRM-systeem, dat toen nog databasemarketing genoemd werd. Ik had al positieve ervaringen met het segmenteren van relaties, maar door dit - voor die tijd zeer geavanceerde - systeem te gebruiken boekte wij bijvoorbeeld zeer hoge responsecijfers bij onze direct marketing acties. Dit systeem werd in tal van sectoren gebruikt, zoals postorderbedrijven, uitgevers en goede doelen organisaties. Ik ben jarenlang een zeer tevreden gebruiker geweest van het systeem. Ik kon hier het hele marketing- en sales- en administratieve traject kwijt. Ik heb dit CRM-systeem ingezet in de financiële sector.

Wat de grootste uitdaging op dit moment in je werk? (CRM of niet)
Mijn grootste uitdaging is om moderne alternatieve financiering - waar Crowdfunding een onderdeel van is - onder de aandacht van MKB-ondernemers te brengen als alternatief of aanvulling op bankfinanciering. Wij zijn eeuwen gewend geraakt aan de rol van de banken, maar dit gaat veranderen. MKB-ondernemers krijgen keuzes en kunnen bijvoorbeeld bepalen of zij de rente voor hun financiering aan de bank… of rechtstreeks aan particuliere investeerders willen betalen. Wij willen als samenleving steeds meer zelf onze keuzes maken. Kijk maar naar de duurzame energie en de biologische voedselproductie. Moderne financieringsvormen zoals crowdfunding passen in het duurzaam maken van de economie. Net als bij de biologische- en energieproductie ‘lijkt’ dikwijls de prijs hoger dan wat wij gewend zijn, maar het ‘rendement’ wat je ervoor terug krijgt is vele malen groter.

Hoe ziet jouw ultieme droombaan eruit en waarom?
Wat ik momenteel doe ligt dichtbij mijn persoonlijke interesse om als samenleving ‘gezond‘ te zijn.
Voor dit werk gebruik ik graag een combinatie van techniek en mensen om dit doel te bereiken.
De techniek zoals CRM maakt het voor mij mogelijk om persoonlijk te blijven in de contacten met de onze relaties. Ik hoop dat CRM-ontwikkelaars software blijven bouwen om dit relatiemanagement goed te kunnen uitvoeren.

4 likes

Welkom Martin, duidelijk verhaal en interessante uitdaging. Met hoeveel mensen zijn jullie bij geldvoorelkaar.nl?

Hallo Martin,

Welkom, mooi platform geldvoorelkaar.nl. Ik zal het onder de aandacht brengen in mijn netwerk en dan met name de accountants en financieringsspecialisten.

Beste Robert,
Dank je voor je reactie.
Wij hebben een vast team van ongeveer 11 mensen en daarnaast een flexible schil van zakenpartners.

Beste Herbert,

Leuke reactie en ik waardeer je positieve inzet…

1 like