Een activiteit aanmaken via de API

Wil je werken met de API dan is er gelukkig steeds meer documentatie hierover te vinden. Al drie eerdere tips werden hier op de community geplaatst. Van de start, dus hoe je dient te beginnen en de calls van onze API kunt ophalen tot documentatie over hoe de structuur van onze API is opgebouwd.

Het blijft belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de relation en de relationship. Niet alleen bij het aanmaken van een relatie in PerfectView maar ook als je een activiteit wil inschieten middels de API.

Bij het aanmaken van een activiteit is de eerste vraag, aan wie wil je deze activiteit koppelen? Is dit enkel een organisatie of is dit een organisatie met contactpersoon?

We gaan ervanuit in dit voorbeeld dat je de activiteit middels de API wil aanmaken aan een organisatie met contactpersoon.

Als je een activiteit wilt koppelen aan een organisatie en contactpersoon heb je altijd te maken met de relationships en niet de relation. Een klant is een organisatie (relation) van het type ‘klant’ (relationship) en zo ook de persoon (relation) van het type ‘contactpersoon (relationship).

Bij de call krijg je te maken met de ParentRelationShipID – Dit is het ID van bijv. de klant, of als het een prospect is de ID van de prospect, of ID van de suspect. En natuurlijk de ChildRelationShipID – het ID van de contactpersoon.
De WorkFlowID en de WorkFlowStepID: De Workflow ID is de ID van de activiteit (welke je nodig hebt bij de activity create, en de workflow step is de stap waarin de activiteit staat (bijvoorbeeld “nieuw”, of “in behandeling” of “afgesloten”).

2 likes