Gemeenteraadsverkiezingen & CRM : welke voorbereidingen tref jij?

Aanstaande woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen, dit betekent met name voor overheidsinstanties dat er over een week of 6 (inschatting qua collegevorming) in één klap heel veel mutaties tegelijk plaats moeten vinden in het CRM. Als provincie zijn we hier nu met de voorbereidingen hiervoor, maar ben vooral ook benieuwd naar de kijk van anderen hierop: hoe bereid jij je CRM en CRM-gebruikers hierop voor? Waar haal je je informatie vandaan?

Kortom, hoe pak jij het aan?

Goed onderwerp Yvette!

Er komt natuurlijk heel wat bij kijken zo na de verkiezingen. Nieuwe relaties invoeren, bestaande deactiveren, kenmerken controleren, om maar een paar onderwerpen te noemen.

@remy.bisschops en @sahinthan.subramania Zouden jullie je ervaringen kunnen delen? Hoe bereiden jullie de CRM gebruikers voor op de werkzaamheden die volgen uit de verkiezingen?

Hoi Yvette,

De gemeenteraadsverkiezingen zijn ondertussen geweest. Hoe is het jullie vergaan met het bijwerken van het CRM? :clinking_glasses:

Hoi Anne,

Het grote bijwerken moet nog gaan beginnen :slight_smile:
Na de gemeenteraadsverkiezingen en de daarop volgende verkenning worden de nieuwe colleges pas bekend (wij verwerken alleen data van het college van B&W in ons CRM, raadsleden niet). We hebben nu een plan van aanpak (wie monitort welke gemeente) om straks als de colleges bekend zijn de data te updaten en oude kenmerken over te zetten. Doordat er niet echt één datum is waarop alles bekend is, wordt dat nog wel een uitdaging…wordt vervolgd dus.