Inrichten van een strippenkaart service/support

Beste PerfectView gebruikers,

Wij zijn een strippenkaart concept aan het ontwikkelen, waarbij wij bijvoorbeeld 10uur service op voorhand verkopen aan onze relaties. Iedere keer dat er op ‘de bel’ gedrukt wordt en het service team de support levert zoals gewenst, minderen wij de verbruikte uren op deze strippenkaart. Hierdoor houden wij de intensiteit van support per relatie transparant en wordt de vraag of de relatie wel profitabel is steeds minder vaak geroepen.

Nu hoop ik op jullie advies en hulp. Hoe zouden wij een strippenkaart zo makkelijk en duidelijk mogelijk in kunnen richten? De kenmerken van een strippenkaart - wat ons betreft - zijn:

  • Het service team moet snel kunnen zien óf de relatie een strippenkaart heeft en moet hier niet eerst naar zoeken.
  • Duidelijk moet zijn hoeveel tegoed (uren) er nog op de strippenkaart staat. Simpelweg een getal.
  • De strippenkaart bevat een bondige beschrijving van waar de uren aan besteed zijn, zodra relatie vraagt naar het tegoed kunnen wij direct een overzicht bieden.

Hebben jullie goede ideeën?
Alvast bedankt voor het meedenken!

Sharon Gorseling

2 likes

@daniel @Herbert.Denk
Hebben jullie eventueel tips vanuit jullie klanten?

Je zou een taak bij de klant kunnen aanmaken met in het onderwerp de tekst strippenkaart en hoeveel strippen de klant heeft afgenomen. In de taak kun je omschrijven waarvoor de strippenkaart gebruikt kan worden.

Iedere keer als de klant belt, maak je een support activiteit waarbij je in het onderwerp of in de keuzelijst van de support activiteit een numeriek getal kunt toepassen. En elke support activiteit koppel je aan aan de strippenkaart taak.

1 like