Koppeling Met Google Drive

Ik zou graag de mogelijkheid willen hebben om gedeelde mappen/bestanden op de Google drive te integreren in PV.

Voor het verzamelen en delen van bepaalde documenten (belastingaangiftes, hypotheekstukken) maak ik gebruik van de mogelijkheid van Google om mappen te delen. Ik ben daarvoor gaan werken met de zakelijke variant van Google : Google Suite/ gSuite.

Via ‘Drive file stream’ kun je een soort Ghost mappenstructuur op je PC maken en die benaderen en gebruiken als gewone computer mappen/‘folders’. Je werkt echter rechtstreeks in de Cloud, dus niet met gesynchroniseerde bestanden zoals met dropbox. Je wordt dus niet beperkt door opslag capaciteit op je computer.

ghost

Het zo erg mooi zijn als er in PV een extra ‘loketje’ bij de relaties zou komen waar je middels een link naar het betreffende document óf naar de map, zo’n gedeelde map zou kunnen toevoegen.

Voor wie die deelfunctie nog niet kent, hier een linkje naar een test document.

Via linkjes die ik bij taken in PV plak heb ik een soort work-around gemaakt waarmee ik rechtstreeks naar de betreffende map of document kan gaan, maar een echte integratie werkt natuurlijk veel prettiger.

Dit bedoel ik @michelle.klerks !

Grtz Peter

1 like

Hoi Peter,

Wat ben je goed georganiseerd.
Ik wil je wens graag kenbaar maken aan onze ontwikkelafdeling. Kun je iets specifieker zijn hoe je dat loketje voor je ziet? Hebben we het dan over een extra veld waar je een hyperlink kunt plaatsen naar je document (en zo ja, waar bij de relatie in PV zou je dat dan graag hebben) of een extra tabblad?

Een andere work-around die je eventueel kan gebruiken: Als je een linkje in de weblog op het tabblad social media plakt bij een organisatie of persoon dan is het een hyperlink en kun je door op de globe te klikken rechtstreeks naar je document en kun je het altijd op dezelfde plek terugvinden.

1 like
  • Of je zet in dat veld de link naar de map, dan heb je meteen alle documenten.
  • Of bij de contracten optie in Perfectview kan je per akte een aparte link toevoegen.
  • Of alle documenten bij de relatie opslaan, tabblad bijlage activeren, en via de API een klantportaal (laten) maken.
    Of

Hoi @Daniek dat werkt inderdaad. Nog mooier is dan als de incoontje/ die globe naast de symbooltjes van twitter e.d. staat, kun je er direct naar toe.

Belangrijkste vind ik dat het direct op de relatiekaart te klikken/openen is. Zoiets als dit, 1 óf 2.

Misschien nog mooier is rechts van bezoek adres, waar nog ruimte is, een paar vrije regels plaatsen waar je gewoon <a href="… naar eigen keuze /benaming linkjes kunt plaatsen

Dag @Herbert.Denk
1-link in veld: is toch wat ze bedoelt? Werkt idd.
2-wat is contracten optie?
3-klinkt als iets wat een techneut moet maken, snap niet precies hoe dit eruit zou zien

Hallo Peter,

  1. Link naar de hele map bedoel ik, als je één map per klant heb

  2. In Perfectview is een activiteit “Contract”.
    Hier kan je de basis informatie van een contract kwijt en als bijlage het echte document uploaden.

  3. Klopt, daar heb je een specialist voor nodig :slight_smile:

Extra links maken zoals met die social bolletjes en het Companyinfo is superhandig als je daar een reeks van hebt. Ik kan dit bijvoorbeeld gebruiken om naar de klantinfo in onze BackOffice te linken.
Ik hoop dat dit opgepakt wordt door ontwikkelaars van PV.