PerfectView koppelen aan je Gmail

Doel van het CRM is dat je een centraal bestand krijgt waar je bij je relaties alle belangrijke informatie terug kan vinden. De e-mails die je verstuurd en de contactmomenten die je hebt/ dingen die je doet voor je relatie zijn hier belangrijke onderdelen van.
Hieronder 2 functionaliteiten waar je gebruik van kan maken als Gmail je primaire mailserver is.

1. E-mails archiveren

Wat is het:
De mail-in archivering is een uniek lang e-mailadres waar je mails naar kan doorsturen of die je mee kan nemen in de BCC zodat je kan blijven mailen vanuit Gmail maar deze ook naar PerfectView gestuurd worden indien belangrijk. Zo zijn ze altijd makkelijk terug te vinden bij je relatie en inzichtelijk voor jou en je collega’s.
Hoe activeer je het:
Klik hier voor meer informatie en het activeren van de Mail-in archivering.

2. Activiteiten/afspraken terugzien in je agenda

Wat is het:
Je kunt bij activiteiten die op je ‘Te doen lijst’ staan het vinkje ‘opnemen in externe agenda’ aanzetten en dan krijg je deze ook in je Google agenda te zien. Handig als je naast je relatiemanagement ook andere agenda-items hebt. Vergeet niet na je agenda-afspraak wel even PerfectView erbij te pakken en een notitie van je afspraak te maken :wink:

Hoe activeer je het:

  • Ga in PerfectView naar je Instellingen > Persoonlijke instellingen > Agenda / E-mail - Externe agenda.
  • Zet het vinkje aan bij ‘ik wil mijn openstaande activiteiten publiceren zodat een externe agenda zich daarop kan abonneren’. Eventueel kun je ook activiteiten kiezen die standaard opgenomen worden in de agenda
  • Vervolgens kun je op de grijze link klikken zodat deze in een nieuw venster opent. Kopieer de link bovenin in de adresbalk.
  • In Google ga je naar jouw agenda en je klikt aan de linkerkant achter ‘De agenda van iemand anders’ op de button. Hier kun je kiezen voor de optie ‘Via URL’ en plak je de eerder gekopieerde link.
2 likes