Support tip: Algemeen Logboek

Vraag jij je wel eens af wat er nou allemaal gebeurt op de achtergrond in PerfectView, of wil je misschien weten hoe lang het nog duurt voordat de campagne die je net hebt gestart helemaal afgerond is? Of misschien is er iets niet goed gegaan met een import van gegevens en vraag je jezelf af wat er nou precies niet goed is gegaan? Hiervoor hebben wij het Algemeen Logboek (niet te verwarren met het Autorisatie Logboek)!

Het Algemeen Logboek kan je, als administrator, vinden onder Instellingen > Applicatie instellingen > Algemeen - Logboek

Hier krijg je een overzicht te zien van allerlei taken die uitgevoerd worden. Denk hierbij aan imports, exports, informatie over verschillende (financiële) koppelingen, campagnes, webformulieren en meer. Aan de linkerkant zie je het ‘Taakoverzicht’, hier zie je de verschillende taken die uitgevoerd zijn. Door een van de taken aan te klikken, zie je hier meer informatie over in het ‘Log’.

Taak overzicht
Het ‘Taak overzicht’ staat aan de linkerkant van het logboek. Hier zie je wat de status van een bepaalde activiteit is. Voor iedere taak staat er blokje. Dit blokje heeft de kleuren groen, oranje en rood. Zodra er een fout is opgetreden tijdens het uitvoeren van een bepaalde taak, heeft het blokje dat voor de taak staat een oranje of rode kleur
2020-03-13 11_27_40-PerfectView
De tijd die je achter de omschrijving van de taak ziet staan, geeft wanneer de taak is gepland/uitgevoerd.

Log
In het logboek wordt meer specifiek informatie gegeven over de taken die in het ‘Taak overzicht’ te zien zijn. Wanneer voor een taak bijvoorbeeld een oranje of rood blokje staat, geeft het logboek meer informatie over de fout die is opgetreden. Zo kan je middels het onderdeel ‘Log’ binnen het logboek achterhalen wat er precies fout is gegaan tijdens het uitvoeren van een bepaalde taak. Doordat je weet wat er fout is gegaan, geeft het log je indirect ook handvatten om het probleem dat ontstaan is op te lossen.

Dus: mocht er zich probleem binnen PerfectView voordoen, en wil je hier meer informatie over? Kijk dan eens in het logboek. Kan je met de informatie die het logboek geeft niet uit de voeten? Neem dan vooral contact op met onze afdeling Support.

1 like