Support tip van de week: Hoe kan ik direct vanuit een verkoopkans een verkoopfactuur aanmaken?

PerfectView biedt de mogelijkheid om te offreren en te factureren. Daarom hebben veel van onze gebruikers hun verkoopproces binnen onze applicatie ingericht, of willen zij dat gaan doen.
Wanneer dat laatste het geval is, wordt aan ons (als afdeling Support) vaak de volgende vraag gesteld:
Hoe kan ik direct vanuit een verkoopkans een verkoopfactuur aanmaken?

Hiervoor moet een aantal zaken goed staan ingesteld. Je kunt controleren of die goed staan ingesteld, door deze stappen te volgen: ga naar ‘Instellingen’ (het tandwiel-icoon rechts op de pagina)> ‘Applicatie instellingen’> ‘Verkoop & facturatie’> ‘Instellingen’> ga naar ‘Verkoopkansen’> zorg ervoor dat hier de optie ‘Gebruik geïntegreerde offerte in plaats van offerte activiteiten’ is aangevinkt.
Ga daarna naar ‘Offertes’> controleer daar of de optie ‘Geen mogelijkheid bieden om automatisch gekoppelde facturen aan te maken’ niet is aangevinkt.

Ook niet geheel onbelangrijk: controleer of je voldoende rechten hebt voor de activiteit verkoopfactuur!
Een andere voorwaarde voor deze werkwijze, is dat de fase van de verkoopkans op ‘Gewonnen’ staat en de fase op ‘Akkoord gegeven’.
Screenshot verkoopkans verkoopfactuur (1)

Wanneer dit het geval is, wordt er een extra onderdeel aan de verkoopkans toegevoegd, namelijk: ‘Facturen’.
Screenshot verkoopkans verkoopfactuur (2)
Klik op ‘Volledige factuur toevoegen’ of ‘Deelfactuur toevoegen’ om je klant de volledige factuur of in termijnen te laten betalen. Het onderwerp en de factuurregels van de verkoopfactuur komen dan overeen met het onderwerp en de kansregels van de verkoopkans. Daarbij wordt het veld ‘Referentie’ (binnen de verkoopfactuur) gevuld met het nummer van de verkoopkans.

1 like