Support tip van de week: Hoe kan ik een contactpersoon verplaatsen?

PerfectView geeft je de mogelijkheid om contactpersonen van de ene naar de andere relatie verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een contactpersoon bij een andere organisatie gaat werken, die ook in jullie PerfectView-database staat. Je verplaatst dan niet alleen de contactpersoon, maar ook meteen alle kenmerken en activiteiten die aan hem gekoppeld zijn.

Contactpersoon verplaatsen
Je kunt een contactpersoon verplaatsen van de ene naar de andere organisatie, door deze stappen te volgen: zoek de organisatie waar de te verplaatsen contactpersoon werkzaam is op in PerfectView> ga naar het tabblad ‘Contactpersonen’> selecteer de contactpersoon die je wilt verplaatsen (door deze aan te klikken)> klik op ‘Acties’> ‘Contactpersoon’> ‘Verplaatsen’.

Hierna verschijnt het scherm ‘Relaties’ in beeld> selecteer vervolgens de organisatie waar de contactpersoon naartoe verplaatst moet worden (door deze aan te klikken)> klik op ‘Selecteren’.

Weet je zeker dat deze contactpersoon, inclusief activiteiten en kenmerken, naar een andere organisatie verplaatst moet worden? Klik dan op ‘Ja’. Dan heb je de contactpersoon definitief naar de andere organisatie verplaatst.

1 like

Als je de historie bij de eerste organisatie in takt wilt laten kun je er ook voor kiezen om de contactpersoon niet te verplaatsen, maar op inactief te zetten bij de eerste organisatie en vervolgens bij de andere organisatie te kiezen voor bestaande persoon koppelen en die persoon op te zoeken.
Je moet de contactpersoon dan wel weer kenmerken meegeven bij de nieuwe/andere organisatie en zijn verdere gegevens aanvullen.

Wij gebruiken ‘verplaatsen’ alleen als iemand binnen een organisatie van vestiging wisselt. Wanneer het een andere organisatie betreft hanteren we de hierboven omschreven werkwijze. Hierdoor blijven afgesloten activiteiten bij de oorspronkelijke organisatie èn bij de betreffende persoon te zien.

2 likes