Support tip van de week: Ik heb een activiteit per ongeluk verwijderd, wat nu?

Heb je per ongeluk een activiteit of relatie uit PerfectView verwijderd? Dan is deze helaas definitief uit ons pakket verwijderd, en kan deze niet meer worden terug gehaald. Je kunt dan wel één van onderstaande maatregelen nemen.

Verwijder-rechten voor gebruikersrol uit zetten
Om dit te voorkomen, willen wij jullie adviseren om verwijder-rechten aan zo min mogelijk PerfectView-gebruikers toe te kennen. Dit verkleint namelijk de kans dat gegevens worden verwijderd waarvan dat niet de bedoeling is. Je kunt bijvoorbeeld intern afspreken dat alleen de administrators (gebruikers met beheerdersrechten) verwijder-rechten hebben.

Dat kan je doen door deze stappen te volgen: ga naar ‘Instellingen’> ‘Applicatie instellingen’> ‘Autorisatie’> ‘Rechten’> wijzig de ‘Rol’ naar bijvoorbeeld ‘users’.
Ga daarna naar ‘activiteiten’ (onder ‘Rechten’). Zorg ervoor dat bij alle activiteiten het laatste/ meest rechtse blokje een rode kleur heeft. Dat doe je door dit blokje aan te klikken. Dat betekent dat gebruikers met deze gebruikersrol geen verwijder-rechten voor deze activiteit(en) hebben.
Ga vervolgens naar ‘relaties’. Ook hier dien je in te stellen dat het laatste/ meest rechtse blokje een rode kleur heeft. Dan heeft deze gebruikersrol ook geen rechten om deze relatie(s) te verwijderen.

Rapportage ‘Verwijderde data’ opvragen
Wil je inzage in de gegevens die, al dan niet per ongeluk, verwijderd zijn? Dat kan! Je kunt namelijk een rapportage met daarin de verwijderde data van een bepaalde periode opvragen. Volg hiervoor deze stappen: klik op ‘Meer’ (linker-menu)> ‘Rapportages’> ‘Systeem’> ‘Verwijderde data’.
Vul bij de velden ‘Van:’ en ‘t/m’ de periode in waarvoor je een rapportage op wilt vragen. Kies bij ‘Export formaat’ voor het gewenste export formaat. Daarna klik je op ‘Rapport aanvragen’ om deze rapportage in je mailbox te ontvangen. Deze rapportage wordt verstuurd naar het e-mailadres waarmee je altijd inlogt in PerfectView.

2 likes