Support tip van de week: standaard documenten

Hoe kan ik standaard bepaalde bijlagen met sommige e-mails mee versturen?
Stel: je wilt graag een offerte de deur uit doen. Maar je wilt dan ook standaard jullie algemene voorwaarden mee sturen. Kan dit?
PerfectView biedt inderdaad de mogelijkheid om standaard één of meerdere document(en) met een bepaalde e-mail mee te sturen. En dat kan je doen door deze stappen te volgen: ga naar ‘Instellingen’ (het tandwiel-icoon rechts op de pagina)> ‘Applicatie instellingen’> ‘Documenten’> ‘Standaard’.
Standaard documenten
Klik vervolgens op ‘selecteer bestanden en sleep ze hierheen’. Daarna heb je de mogelijkheid om het gewenste standaard document te selecteren, en te uploaden in PerfectView.
Standaard documenten (1)
Als dit bestand in PerfectView staat, ga je naar ‘Verkoop & facturatie’> ‘E-mailteksten’> klik op het potlood-icoon om dit document aan de gewenste e-mailtekst toe te voegen.


Ga vervolgens naar de stap ‘Documenten’ (door op ‘Volgende’ te klikken)> vink het gewenste standaard document aan> klik op ‘Opslaan’. Dan wordt dit document altijd standaard met deze e-mailtekst mee gestuurd.
Standaard documenten (4)
Je kunt hetzelfde doen bij de standaard e-mailteksten. Kies dan voor ‘E-mail’> ‘Teksten’. Volg daarna de stappen zoals hierboven wordt beschreven.