Support tip van de week: zoeken op telefoonnummers en e-mailadressen in PerfectView

Wil je een relatie opzoeken aan de hand van diens telefoonnummer en/ of e-mailadres in PerfectView? Dat kan! Weliswaar niet in de blauwe zoekbalk bovenaan in onze applicatie, maar bijvoorbeeld wel op de zoekbalk bovenaan een relatieweergave. Zorg er dan wel voor dat de kolommen voor het telefoonnummer en e-mailadres aan de relatieweergave zijn toegevoegd. Dat kan je bij de relatieweergave voor de klanten bijvoorbeeld doen door deze stappen te volgen: ga naar ‘Meer’ (linker-menu)> ‘Organisaties’> ‘Klanten’.
Zorg ervoor dat de relatieweergave staat ingesteld op ‘actieve klanten’. Is dat niet het geval, klik dan op het pijltje rechts van de weergave-naam. Vervolgens ga je naar ‘Standaard weergaven’, en klik je op ‘actieve klanten’.

Als je dit gedaan hebt, klik je op ‘Acties’> ‘Weergave’> ‘Kopiëren’. Hierna geef je deze nieuwe weergave een naam, bijvoorbeeld ‘actieve klanten met e-mailadres en telefoonnummer’. Daarna klik je op ‘Kolom toevoegen’> bij ‘Entiteiten’ kies je voor ‘Klant’> bij ‘Velden’ kies je voor ‘Algemeen e-mailadres’. Klik daarna op het plus-teken om deze kolom aan de weergave toe te voegen. De kolom van het algemene telefoonnummer hoef je niet aan de weergave toe te voegen. Deze is namelijk al standaard aan deze weergave toegevoegd.

Daarna ga je naar ‘Eigenschappen’, aan de rechterkant van de pagina. Hier kies je voor ‘Delen met collega’s’, als je deze weergave met specifieke PerfectView-gebruikers wilt delen. Indien je deze weergave met alle PerfectView-gebruikers wilt delen, vink je de optie ‘voor iedereen beschikbaar’ aan. Vervolgens klik je op kruisje (rechts bovenaan de pagina) om deze weergave af te sluiten en op te slaan.

Daarna kan je op de zoekbalk (bovenaan deze relatieweergave) het e-mailadres of telefoonnummer invullen waarop je wilt zoeken. Als je op ‘Enter’ klikt, levert dit als zoekresultaat de klant op aan wie dit telefoonnummer of e-mailadres gekoppeld is.

Voor andere relatietypen, bijvoorbeeld prospects en suspects, kan je dezelfde weergaven aanmaken door bovenstaande stappen te volgen. Nadat je bij ‘Organisaties’ terecht bent gekomen, kies je daarna voor ‘Prospects’ of ‘Suspects’ om dezelfde weergave te creëren.

3 likes

Mocht je door alle (actieve) relaties willen zoeken, dan kan je ook een weergave maken bij ‘Meer - Relaties - Alle relaties’