Waarom je het veld Status bij je commerciële relaties wil gebruiken

Onze voorbeelden in deze keuzelijst zijn geïnspireerd op de status die de ANWB aan hun klanten geeft. Wanneer een relatie klant wordt bij de ANWB, krijgt deze de status D. Hoe langer een relatie klant is, hoe hoger diens status wordt en hoe meer privileges je krijgt. Waarbij Top alleen weggelegd is voor zeer speciale mensen ;).

Jij kunt ook een status meegeven aan je relatie. Dit kan zijn net als bij de ANWB op basis van senioriteit maar denk ook eens aan hoeveel potentie een relatie heeft of omzet. Je kunt de keuzelijst aanpassen naar wat voor jou belangrijk is.

Je kunt hier vervolgens makkelijk vervolgacties op inzetten. Zo kun je je belangrijkste klanten eruit filteren als je een uitnodiging wil sturen voor een event. En zou het niet mooi zijn als we die klanten met een lage status kunnen upgraden? PerfectView biedt de mogelijkheid om middels een campagne ervoor te zorgen dat deze relaties bij de juiste verkoper bijvoorbeeld 2 keer per jaar in zijn Te doen lijst komt zodat deze kan inzetten om van die c-klant een a-klant te maken. Dat is nog eens gericht relatiebeheer ;).

Hebben jullie nog andere toepassingen voor dit veld?

2 likes