Wat is een handige manier om een perslijst aan te maken?

Momenteel maak ik in Mailchimp gebruik van een lijst voor persberichten (niet een perslijst persé, want ook voor niet-media), die bestaat uit organisaties en contactpersonen bij media of contactpersonen met een affiniteit met ons werkveld (cultuur en erfgoed) met een eigen netwerk (professioneel / als ‘influencer’). Op dit moment bestaat de lijst uit e-mailadres en thema (b.v. onderwijs, archeologie, algemeen) en evt. nog voor-/achternaam indien een persoon.

Ik wil deze lijst graag opschonen, aanvullen en importeren in PV. Wat is een handige manier om dit te doen? Dien ik hiervoor een kenmerk (perslijst oid) aan te maken? Heb ik genoeg aan genoemde parameters/informatie, of moeten deze aangepast/aangevuld? En hoe/waarmee dan? Het importeren van het uiteindelijke bestand doe ik zoals beschreven op deze pagina: Hoe kan ik organisaties importeren? | PerfectView

Ik heb geen ervaring met PV, dus gebruik deze usecase als aanleiding om deze op te doen. Om eerlijk te zijn vind ik het nogal onoverzichtelijk, dus ik hoop dat ik snel kaf/koren kan onderscheiden.

Ik hoor graag jullie ervaringen en inzichten. Dank!